Mini magick20170719 699988 q3m636
Talks & Interviews

Founded in Groningen

hosting Founder Talks : Anne de Vries & Janneke Hadders

Groninger Forum | Hereplein 73, Groningen

 

In samenwerking met RTV Noord, Rabobank en Groninger Forum organiseert Founded in Groningen Founder Talks, waar we het vuur na aan de schenen van Groningse founders leggen. In een diepte interview met twee markante ondernemers, zaagt RTV Noord-journalist Bart Breij net zo lang door tot we tot de kern komen. Geen schouderklopjes, gebakken lucht of alleen de zonnige kanten van het ondernemen, maar het hele verhaal.

Janneke Hadders - landbouwinnovatiebedrijf Dacom
Inspiring Fifty Dutch Woman in Tech 2016
Dacom: de top 100 meest innovatieve MKB-bedrijven in 2014


Janneke Hadders ging na haar baan bij Microsoft aan de slag bij het landbouwtechnologiebedrijf van haar vader. Dat nam ze later ook over. Maar hoe doe je dat, je eigen koers en innovaties doorvoeren als iedereen op je vader let?
Inmiddels gaat de Groningse sensor- en datatechnologie van Dacom de hele wereld over. De hype is gigantisch. Toch staat Janneke nu pas voor de grootste uitdaging: de boer zélf overtuigen. Hoe gaat ze dat aanpakken?


Anne de Vries - Tubbber, de Airbnb voor yachts

Geld als water en elk half jaar een nieuwe, dikke auto. Als mede-oprichter van de Nationale Vacaturebank was niks te gek voor Anne de Vries. Totdat de website klapte in de eerste internetbubbel. Hij ondernam een nieuwe poging met de toeristische boekingssite Hollydot. Het ene na het andere contract met verhuurders werd binnengesleept - maar het project slaagde niet.

Anne is gaan doen wat hij het allerleukst vindt. Nu verhuurt hij met Tubbber yachts voor 50.000 euro per week. Hij vertelt over de lessen die hij heeft geleerd.

 

Kom op 12 september naar de tweede editie in het Groninger Forum, luister naar twee mooie verhalen, stel je eigen brandende vragen en drink na afloop gezellig een drankje mee.
Inloop vanaf 19:30u, kom genieten van onze huiskamer band, Peggy Bouwer quartet.

De talkshow begint om 20:00u.

 

Haal je gratis kaartje en we zien je daar!

Sign up